Fysiotherapie voor (top) sporters!
Bezoek onze locaties
in regio Utrecht
Bel ons
088 70 80 800

Neem contact op met Roy

info@medicort.nl
088 70 80 800
LinkedIn

Roy Schaaij - Fysiotherapeut

"Mijn naam is Roy Schaaij. Ik ben kinder- en sportfysiotherapeut op de locaties Kampong en Vleuten. Ik heb tot mijn 21ste op hoofdklasse en eerste klasse gevoetbald. Helaas moest ik stoppen vanwege een knieblessure. Sindsdien heb ik op recreatieve basis verschillende sporten gedaan en doe nu met enige regelmaat aan fitness en hardlopen. Sinds 2003 ben ik werkzaam binnen Medicort. Ik heb binnen de praktijk altijd met kinderen gewerkt en heb in 2010 mijn master Kinderfysiotherapie afgerond. Mijn expertise ligt bij het motorisch leren, orthopedische klachten en sportblessures bij kinderen van 6 t/m 16 jaar. Daarnaast behandel ik baby’s/zuigelingen aan huis. Juist de afwisseling vind ik erg prettig en houdt mij leergierig en enthousiast.

Voor de praktijk ben ik ook actief in het begeleiden van jonge talenten in de breedte- en topsport. Dit bestaat uit blessure behandeling, testen & meten en preventieve oefeningen. Dit doe ik niet alleen, maar met een team gedreven en enthousiaste collega’s sportfysiotherapie, manuele therapie, sportartsen en andere specialisten. Dat maakt het werk voor mij op Kampong ook uitdagend. Werken met jonge sporters is voor mij iedere dag genieten en weer nieuwe dingen leren! Kinderen zijn leergierig en kunnen mij ook weer nieuwe inzichten geven. Mijn doel is om jonge sporters blessurevrij hun sport te kunnen laten uitvoeren en dit hopelijk met veel plezier te doen.

Naast mijn werkzaamheden als kinderfysiotherapeut ben ik gastdocent voor verschillende opleidingen gericht op motorische ontwikkeling, inspanningsfysiologie bij kinderen en het sportende kind. Daarnaast ook consult voor verschillende bonden en instanties, zoals de ontwikkeling van de warming-up app hockey (http://hockey.warmingupapp.nl). Momenteel doe ik momenteel onderzoek naar de motorische vaardigheden van kinderen tijdens de groeispurt binnen verschillende sporten.

Ik ben werkzaam op de locaties Kampong (op maandag en woensdagmiddag en avond), Vleuten (dinsdag en donderdag), Turn4U (woensdagochtend) en Youké Houten (donderdagochtend)."