Fysiotherapie voor (top) sporters!
Bezoek onze locaties
in regio Utrecht
Bel ons
088 70 80 800
Pepijn van Ingen

Neem contact op met Pepijn

info@medicort.nl
088 70 80 800
LinkedIn

Pepijn van Ingen - Sportfysiotherapeut

Mijn naam is Pepijn van Ingen.

In 2001 heb ik de studie fysiotherapie afgerond en in 2012 heb ik ter aanvulling de International Academy for Sportscience gevolgd. Sinds 2004 ben ik werkzaam bij verschillende locaties van Medicort. Tegenwoordig ben ik te vinden op locatie J.C. Maylaan en Kampong.

Mijn interesse in sport is al jaren aanwezig. Zelf ben ik actief geweest in het basketballen, maar door blessureleed kan ik niet meer uitoefenen. Nu heb ik mijn heil gevonden in fitness, zwemmen, fietsen en hardlopen om mij aan het begin of einde van een werkdag zelf in het zweet te werken. Via het CIOS ben ik met verschillende sporten in aanraking gekomen. Hierdoor is de passie en interesse voor begeleiding van (top) sporters verder gegroeid.

Ik heb veel ervaring opgedaan met het begeleiden van (top) sporters. Ik heb o.a. 4 jaar Kampong voetbal begeleid. Daarna de honkballers van Jong Oranje en sinds 2011 het Nederlands Honkbal team. Hierbij heb ik verschillende hoogtepunten meegemaakt waaronder het winnen van het WK in 2010 en het behalen van de halve finale plaats op het World Baseball Classic in 2013 en 2017.

Als fysiotherapeut werk ik veel met cliënten met orthopedische en/of sportgerelateerde klachten. Mijn specialisatiegebieden zijn de schouder, elleboog en de knie. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in alles van normale klachten, sportgerelateerde klachten tot het optrainen voor operatieve ingreep als ook de specifieke revalidatie na operatieve ingreep. Dit doe ik samen met een groep enthousiaste collega’s die zorg en het doel van de cliënt voorop hebben staan. De samenwerking met sportartsen, orthopeden en andere specialisten op verschillende gebieden maakt het werken elke dag weer een feest.