Fysiotherapie voor (top) sporters!
Bezoek onze locaties
in regio Utrecht
Bel ons
088 70 80 800

Wil jij fit het nieuwe seizoen in? Meld je aan voor de outdoor trainingen!

Fit het nieuwe seizoen in? Werken aan kracht, conditie en core stability? Op zoek naar uitdagende workouts? Meld je aan voor de effectieve outdoor trainingen van Medicort en MBM Sports op het sportcomplex Kampong!

In vier of acht weken werk je in kleine groepen onder professionele begeleiding van een MBM Sports trainer aan kracht, conditie en core stability. De lessen kenmerken zich door de focus op techniek, individuele aandacht en uitdagende workouts en zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht je niveau.

MBM Sports geeft naast bootcamps ook personal training en kickboks trainingen. Met deze sportexpertise hebben we samen een outdoor training ontwikkeld om jouw grenzen te verleggen. Ga jij deze sportieve uitdaging met ons aan?

Waar en wanneer?

De lessen starten vanaf maandag 3 september en vinden buiten plaats op het sportcomplex van Kampong.

Maandag en donderdag: 7.00 – 8.00 uur en 20.00 – 21.00 uur
Woensdag: 15.00 – 16.00 uur en 16.00 – 17.00 uur

Kosten
Losse les € 15

4 weken
1 x per week € 40
2 x per week € 75

8 weken
1 x per week € 70
2-3 x per week €130

Vragen of direct aanmelden?

Neem contact met ons op via bootcamp@fysioholland.nl of bel 088 708 08 00 (er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij). 

Wil je op andere tijden trainen, één op één of met jouw team werken aan kracht en fitheid? Vraag dan naar onze personal- en teamtrainingen.

Matthijs Huinck: “Ik heb de leukste fysiotherapiebaan van Nederland”

Half 2017 startte Medicort met een nieuwe praktijk in het clubhuis van Kampong; volledig ingericht op de (top)sportbehandeling van sportblessures en lichamelijke klachten. Matthijs Huinck, locatiemanager, manueel therapeut en manager sport en bonden werkt er met veel plezier aan het bieden van topzorg aan de sporters. Matthijs: “Werken op topsportniveau geeft mij enorm veel energie en plezier om het maximale uit een sporter maar ook uit het team te halen.”

Matthijs Huinck, 35 jaar studeerde in 2008 af aan de Hogeschool van Utrecht, en behaalde in 2015 zijn master Musculoskeletaal. Matthijs: “Zelf ben ik recreatief hardloper. Een heerlijke sport om je zinnen even te verzetten en je hoofd leeg te maken.”

Werken met de absolute wereldtop

“Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in de onderste extremiteiten (onderste ledenmaten) waar ik mij metname bezighoud met sportletsel van de knie en heup. Ik werk nauw samen met een aantal orthopeden op gebied van kruisband revalidatie  labrum repairs (ingreep na beschadiging van de kraanbeenring) van de heup. Naast het behandelen van fysiotherapeuten ben ik werkzaam bij Kampong Hockey. Ik ben verantwoordelijk voor de begeleiding van Kampong heren 1 hockey. In die hoedanigheid werk ik met de absolute wereldtop op het gebied van hockey.”

“De sportwereld en de eisen die daarbij gesteld worden is mij maar al te goed bekend. het is een terrein waar ik mij graag op begeef. Ik ben dan ook graag nauw betrokken bij het herstel van de sporter en creëer optimale voorwaarden om zo spoedig mogelijk te herstellen.”

Topsportmentaliteit

“Ik vertaal de topsportmentaliteit graag naar de revalidatie van mijn cliënten. Ik ga altijd voor het maximaal haalbare voor mijzelf maar ook voor de cliënt. Ondanks tegenslagen houd ik mijn blik altijd op de horizon, gericht naar het hoofddoel.”

“In de jaren dat ik werkzaam ben als fysiotherapeut heb ik een tweetal hoogtepunten die mij zeker bijblijven. Eén daarvan is een bijzonder revalidatietraject van een rolstoelafhankelijke cliënt die een meniscustransplantatie is ondergaan. Een lange revalidatie, maar het is gelukt om haar niet meer afhankelijk te laten zijn van een rolstoel. Ze was in staat weer goed te functioneren. In zo’n periode bouw je een bijzondere band op met cliënten. En ja het tweede hoogtepunt is uiteraard het landskampioenschap met Kampong heren 1 in 2017!”

“Ik heb de leukste fysiotherapiebaan van Nederland”

“Naast manueel therapeut en locatiemanager heb ik als manager sport en bonden de verantwoordelijkheid voor de aansturing van de fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij een bond en het contact dat wij hebben met een groot aantal sportverenigingen en bonden. Al met al een zeer uitdagende baan. Ik zeg soms gekscherend dat ik de leukste fysiotherapiebaan heb in Nederland. Ik werk op diverse vlakken wat er wel voor zorgt dat het echt cliëntencontact niet meer de overhand heeft in mijn agenda. Maar de cliënten die ik zie krijgen de volledige aandacht.”

Voor welke klachten kun je bij het team van Kampong terecht?

“Het team op Kampong bestaat uit toegewijde fysiotherapeuten en kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in sportbegeleiding. Dit varieert van het begeleiden van recreanten tot topsporters. Cliënten kunnen terecht voor orthopedische en sportgerelateerde klachten. Wij beschikken over  technische apparatuur zoals shockwave, echografie en een Alter G voor de juiste diagnostiek en behandeling van klachten. Daarnaast zijn wij intensief bezig met verschillende clubs en bonden ten aanzien van sport performance: onze specialisten kunnen de prestaties van de sporters testen en meten. Zij zijn in staat om je te begeleiden met passende programma’s om tot betere prestaties te komen.”

Deze locatie ademt sport!

“De praktijk ligt letterlijk tussen de sportvelden van Kampong, de locatie ademt sport. Zodra je de deur uitstapt staan we op het hockey- of voetbalveld waar wij middels revalidatiegroepen of individuele trainingen en oefeningen aanbieden om terug op sportniveau te komen. De praktijk zelf is uitgerust met de nieuwste krachtapparatuur waar een revalidatieproces uitermate goed mee kan worden ondersteund.”

Revalideren met de Alter G: gewichtloos (hard)lopen

“In de revalidatie maken wij gebruik van de Alter G. Dit unieke apparaat stelt je in staat om vrijwel gewichtloos te lopen of hard te lopen. Dit biedt ons de mogelijkheid om cliënten die nog laag belastbaar zijn toch al conditioneel op te bouwen en/of te laten trainen. Onze echografisten kunnen direct een echo maken om pees en spierletsel te beoordelen. Op basis hiervan kan een  diagnose worden gesteld en hebben wij zicht op het herstel. Wij kunnen eventueel gebruik maken van ESWT (shockwave). Deze innovatieve techniek wordt gebruikt voor een sneller herstel van spier- en peesletsel. ESWT wordt regelmatig ingezet in combinatie met echografie voor een snelle en effectieve behandeling.”

Vragen?

Heb je vragen aan Matthijs of wil je direct een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk via 088 0708 08 00 of e-mail naar info@medicort.nl.

Medicort aan het woord: fysiotherapeut Kenny Odijk

Kenny Odijk, fysiotherapeut bij Medicort heeft in de afgelopen zes jaar dat hij bij Medicort werkzaam is al veel (top)sporters en teams mogen begeleiden en heeft op die manier al veel van de wereld mogen zien. Lees hieronder snel verder en kom meer te weten over Kenny.

Wie ben je en wat doe je allemaal?
“Mijn naam is Kenny Odijk, ik ben fysiotherapeut bij Medicort, studeer op dit moment in Londen ​aan de St. Mary’s University voor mijn ​MSc Strength & Conditioning, geef manuele therapie vanuit de Cyriax scholing en pas dry needling toe.”

“Deze combinatie maakt dat ik mijn (met name) knie- en schouderrevalidatie cliënten op de praktijk en de (top)sporters tijdens een training of wedstrijd dankzij mijn gevarieerde skills van de juiste behandeling en zorg kan voorzien. Op dit moment ben ik ook de vaste fysiotherapeut van de Nederlandse waterpolodames en de jeugdteams.”

Waarom werk je bij Medicort?
“Ik ben in het verleden zelf onder behandeling geweest bij Medicort na een meniscus-, binnenband-, voorste en achterste kruisbandoperatie. Na deze revalidatie ben ik begonnen met mijn stage en uiteindelijk blijven werken.”

Wat vind je het allerleukst aan je werk?
“Het klinkt vast cliché maar “het werken met mensen” en de interactie met de cliënt. Vanuit mijn humor, persoonlijke aanpak en expertise is het mijn doel om de cliënt op zijn of haar gemak te stellen en een ideale sfeer te creëren zodat zowel de cliënt als ikzelf optimaal kunnen presteren.”

Wat is het meest bizarre dat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
“​Dat is een goede vraag. Ik vind het bizar dat ik met de Nederlandse waterpolodames en de waterpolo jeugdteams in Brazilië, China, Nieuw Zeeland en nog vele andere Europese bestemmingen heb mogen zijn voor mooie stages en toernooien.” ​

Waar ben je het meest trots op?
“In mijn nog korte carrière heb ik al met veel (top)sporters en teams mogen werken, een artikel heb mogen schrijven en op een congres heb mogen spreken.”​

Hoe ziet jouw (werk)week eruit?
“Eén a twee keer per week werk ik een halve dag in Zeist met de waterpolo dames, diezelfde dagen en nog twee volle dagen ben ik te vinden bij Medicort op de prachtige praktijk Kampong. Daarnaast werk ik nog een halve dag in het Antonius Ziekenhuis waar ik samenwerk met schouder en knie orthopeden. Op de dinsdag studeer ik voor mijn master.”

Wat kunnen we van jou verwachten in de toekomst?
“Nog meer expertise en enthousiasme op het gebied van fysiotherapie en strength & conditioning coach. Ik hoop in de toekomst nog intensiever samen te mogen werken meerdere topsporters en topsport teams. Ik werk op dit moment ook met jong oranje, een hele leuke groep tussen de 15 en 20 jaar, in deze leeftijdscatogie zou ik mij nog wel verder willen specialiseren!”

“Er staat altijd iemand klaar die zorgt dat het team fit blijft”

Fysiotherapeut Jan de Wit is dé fysio van het Nederlands vrouwen rolstoelbasketbalteam. Vorige week was hij met het team mee op trainingsstage in Colorado en deze week is hij samen met het team afgereisd naar Engeland voor een toernooi. Onderweg naar dit toernooi stelde hij de 25 jarige rolstoelbasketbalster Jitske Visser een aantal vragen.

Ben je op dit moment voor een blessure onder behandeling bij Jan?

“Momenteel is de behandeling bij mij voornamelijk preventief, we trainen heel erg veel in voorbereiding op het WK rolstoelbasketbal. Daarom is het dus heel erg belangrijk dat vooral onze schouders en rug sterk en blessurevrij blijven.”

Heb je in het verleden heftige blessures gehad?

“Ja, in 2014 had ik een schouderblessure opgelopen waarbij de revalidatie erg lang heeft geduurd. Na veel behandelingen en revalideren zonder vooruitgang is er uiteindelijk voor een injectie gekozen. Na een lange periode van rust en shockwave therapie mocht ik weer rustig opbouwen met algemene oefeningen en naar verloop van tijd ook eindelijk weer specifieke oefeningen doen en rustig naar het oude trainingsschema toe werken. Al met al heeft deze revalidatie ruim negen maanden geduurd. Vooral het niet kunnen sporten als fanatiek sporter is erg frustrerend.”

Wat is de toegevoegde waarde van een fysiotherapeut bij jullie team?

“Er staat altijd iemand klaar die zorgt dat het team fit blijft tijdens de trainingen, wedstrijden, trainingsstages en toernooien, dat is heel erg fijn. Zeker aangezien we veel trainen.”

 

Medicort aan het woord: manueel en (top)sportfysiotherapeut Marcel Bakker

Onze praktijken zijn niks zonder onze fysiotherapeuten, vandaar dat wij deze week het woord geven aan (top)sportfysiotherpeut Marcel Bakker. Hij begeleidt meerdere topsporters tijdens toernooien, eredivisie wedstrijden en kampioenschappen. Daarnaast is hij manueel therapeut en begeleidt hij sporters in de praktijken.

Achtergrond bij Medicort

“Ik werk bij Medicort vanwege mijn interesse in hoogwaardige zorg op sport- en orthopedisch gebied waarbij vooral het “buiten de lijntjes” denken noodzakelijk is. Ik ben manueel therapeut en (sport)fysiotherapeut met als specialisme het aandachtsgebied complexe orthopedische zorg rondom de wervelkolom en extremiteiten.

Leukste en opvallende momenten

“Op dit moment begeleid ik de Eredivisie Beachvolleybaltour, wat ik erg leuk vind. De waardering van spelers en de organisatie voor mijn inzet daarin doet mij erg goed. Daarnaast geeft het begeleiden van sporters om weer fit te worden en te blijven, mij veel energie. Het meest opvallende wat ik tijdens mijn werk heb meegemaakt, was een cliënt die mij in de eerste week van zijn revalidatie van zijn vijfde voorstekruisbandreconstructie vroeg wanneer hij weer kon gaan voetballen.”

De waardering van spelers en de organisatie doet mij erg goed.”

Standaard werkweek

“Ik werk vier dagen in de week op twee verschillende locaties (Maylaan en Geldermalsen). Tijdens mijn werkdagen zie ik veel diverse cliënten op orthopedisch gebied. Daarnaast word ik vaak ingeschakeld voor het geven van advies.”

Toekomstvisie

“In de toekomst zou ik mij nog wat verder willen ontwikkelen op het gebied van diagnostiek (echografie), maar wil ik vooral doorgaan met wat ik nu doen. Voornamelijk het begeleiden in de sport en in het bijzonder (beach)volleybal is voor mij een passie. Gelukkig zijn er dit jaar nog veel evenementen waar ik bij betrokken ben, bijvoorbeeld het EK wat plaatsvindt in Nederland.”

Meer weten?

Wil je onze therapeuten  in actie zien op verschillende (sport)evenementen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram (@medicort_sportfysiotherapie)!

Afspraak maken met Marcel of een van onze andere sportfysiotherapeuten? Neem dan contact op  via 088 708 08 00 of info@medicort.nl.

Trotse fysiotherapeut van landskampioen Kampong!

Kampong is voor het tweede jaar op rij kampioen van Nederland! Het team won 20 mei thuis de derde en beslissende wedstrijd met 3-1 van Amsterdam. De strijd was niet zomaar gestreden. De eerste wedstrijd uit drie, eindige in gelijkspel, maar werd gewonnen door Kampong via shoot-outs. De tweede wedstrijd verloor het team met 2-1. De laatste en beslissende wedstrijd kon dus nog alle kanten opgaan maar eindigde voor Kampong op de juiste manier met de titel landskampioen 2017 – 2018 als resultaat!

Tijdens alle wedstrijden van het afgelopen seizoen stond één van de Medicort fysiotherapeuten aan de zijlijn om de spelers te voorzien van de nodige zorg. Gedurende het seizoen behandelen de therapeuten de sporters ook preventief, om er op die manier voor te zorgen dat het hele team fit op het veld staat tijdens de wedstrijden.

Wij zijn een hele troste partner van Kampong en feliciteren de mannen van Kampong Heren1 met het kampioenschap! Op naar het volgende seizoen!

Achter de schermen bij het WK Tafeltennis

Vorige week werd in Zweden het Wereldkampioenschap Tafeltennis gehouden. Fysiotherapeut Stijn Haverkamp is met het Nederlands team meegereisd en heeft de spelers voorzien van de nodige fysiotherapeutische zorg. Lees hieronder het verslag van het toernooi.

Voorbereiding

De teams hebben hard getraind onder begeleiding van bondscoaches Danny Heister en Li Jiao. Samen met de spelers en de bondscoaches heeft Stijn er voor gezorgt dat de spelers top fit op het kampioenschap verschenen.

Blessure sterspeelster Li Jie

Tijdens het duel met de Chinese Taipei raakte sterspeler Li Jie geblesseerd aan haar bovenbeen. Zij bleek een spierscheuring te hebben opgelopen. Stijn kwam uiteraard direct in actie om de blessure te behandelen. “In deze fase moet de spier rust krijgen en is het belangrijk de rug en heupen soepel te houden. Ook is het belangrijk te voorkomen dat ze conditioneel te veel terug valt en haar spierkracht van de schoudergordel moet behouden blijven..”, aldus Stijn Haverkamp. Bondscoach en voormalig speelster Li Jiao heeft de plaats van Li Jie overgenomen in de wedstrijden hierna.

Uitschakeling Heren en overwinning Dames

De heren stelde op de vierde dag hun plek veilig in de achtste finales van het WK in de B-categorie door te winnen van Thailand. Op vrijdag verloren de heren de wedstrijden tegen Iran, waarmee het toernooi voor hen eindigde. Op de laatste dag speelden de vrouwen met maar één doel voor ogen: winnen van Hongarije om zich te kwalificeren voor het volgende WK. Dit deden zij met succes! Een overwinning van 3-2 op Hongarije zorgde voor een plek in het volgende WK.

Pepijn van Ingen

Fysiotherapeut van het Nederlands Honkbalteam, Pepijn vertelt erover!

Pepijn van Ingen is fysiotherapeut van het Nederlands Honkbalteam. Samen met Rob Tamminga begeleidt hij de spelers preventief ter voorkoming van blessures, behandelt hij de spelers bij blessures en werkt hij samen met de spelers aan een spoedig herstel. Tijdens het seizoen, van februari tot november bestaat zijn werk voor het grootste deel uit de begeleiding van het team. Hij is aanwezig bij trainingen en wedstrijden. Ook naar wedstrijden in het buitenland reist hij vaak mee. Journalist Richard Hassink sprak met Pepijn, lees hier Pepijn zijn verhaal.

Fysiotherapeut Matthijs samen met Kampong naar de Euro Hockey League (EHL)

Heren 1 van Kampong doet komend weekend mee aan de Euro Hockey League (EHL) in Rotterdam. Tijdens deze competitie strijden 24 clubs uit 12 landen om de Europese titel. Nederland is dit seizoen met drie teams vertegenwoordigd in de Euro Hockey League, waaronder dus Kampong. Onze therapeut Matthijs Huinck reist met de heren mee naar Rotterdam om hen te verzorgen van de nodige fysiotherapeutische zorg.

Kampong mag vrijdag als eerste Nederlandse ploeg op het toernooi van start gaan. Vrijdag 30 maart om 20.00 uur zullen zij spelen tegen de Rot Weiss Köln. Wanneer zij hun tweede wedstrijd spelen, is afhankelijk van of zij deze wedstrijd winnen.

Wij wensen de heren van Kampong 1 en (sport)fysiotherapeut Matthijs Huinck heel veel succes!

Teambuilding met een uniek uitzicht

Eind februari reisde manueel therapeut Matthijs Huinck samen met team Kampong Heren 1 af naar Lapland voor een indrukwekkende teambuildingtrip. Onder het prachtige Noorderlicht sloegen de heren de handen ineen om de teamgeest te versterken en zich weer volledig voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, waarin het team de koppositie zal verdedigen. We wensen de heren veel succes, op naar een topfit seizoen!