Fysiotherapie voor (top) sporters!
Bezoek onze locaties
in regio Utrecht
Bel ons
088 70 80 800

Matthijs Huinck

Neem contact op met Matthijs

info@medicort.nl
088 70 80 800
LinkedIn

Matthijs Huinck - Fysiotherapeut

“Werken op topsportniveau geeft mij enorm veel energie en plezier om het maximale uit een sporter maar ook uit het team te halen.”

Matthijs Huinck, 35 jaar studeerde in 2008 af aan de Hogeschool van Utrecht, en behaalde in 2015 zijn master Musculoskeletaal. Matthijs: “Zelf ben ik recreatief hardloper. Een heerlijke sport om je zinnen even te verzetten en je hoofd leeg te maken."

“Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in de onderste extremiteiten (onderste ledenmaten) waar ik mij metname bezighoud met sportletsel van de knie en heup. Ik werk nauw samen met een aantal orthopeden op gebied van kruisband revalidatie  labrum repairs (ingreep na beschadiging van de kraanbeenring) van de heup. Naast het behandelen van fysiotherapeuten ben ik werkzaam bij Kampong Hockey. Ik ben verantwoordelijk voor de begeleiding van Kampong heren 1 hockey. In die hoedanigheid werk ik met de absolute wereldtop op het gebied van hockey.”

De sportwereld en de eisen die daarbij gesteld worden is mij maar al te goed bekend. het is een terrein waar ik mij graag op begeef. Ik ben dan ook graag nauw betrokken bij het herstel van de sporter en creëer optimale voorwaarden om zo spoedig mogelijk te herstellen.

In de jaren dat ik werkzaam ben als fysiotherapeut heb ik een tweetal hoogtepunten die mij zeker bijblijven. Eén daarvan is een bijzonder revalidatietraject van een rolstoelafhankelijke cliënt die een meniscustransplantatie is ondergaan. Een lange revalidatie, maar het is gelukt om haar niet meer afhankelijk te laten zijn van een roelstoel. Ze was in staat weer goed te functioneren. In zo’n periode bouw je een bijzondere band op met cliënten. En ja het tweede hoogtepunt is uiteraard het landskampioenschap met Kampong heren 1 in 2017!

“Naast manueel therapeut en locatiemanager heb ik als manager sport en bonden de verantwoordelijkheid voor de aansturing van de fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij een bond en het contact dat wij hebben met een groot aantal sportverenigingen en bonden. Al met al een zeer uitdagende baan. Ik zeg soms gekscherend dat ik de leukste fysiotherapiebaan heb in Nederland. Ik werk op diverse vlakken wat er wel voor zorgt dat het echt cliëntencontact niet meer de overhand heeft in mijn agenda. Maar de clienten die ik zie krijgen de volledige aandacht.”