Fysiotherapie voor (top) sporters!
Bezoek onze locaties
in regio Utrecht
Bel ons
088 70 80 800

Neem contact op met Eelco

info@medicort.nl
088 70 80 800
LinkedIn

Eelco Veldhuizen - Fysiotherapeut

“De uitdaging als fysiotherapeut is om de sporter beter terug te krijgen dan voor de blessure, en dus de therapie zo sportspecifiek mogelijk te maken.”

Mijn naam is Eelco Veldhuijzen en ik ben fysiotherapeut gericht op sport- en orthopedische klachten. Mijn loopbaan ben ik begonnen bij de Medicort locatie in Naarden. Naast de pre- en postoperatieve revalidatie voerde ik de postoperatieve controles uit in samenwerking met de arts.

Na een aantal jaar wilde ik mij naast fysiotherapie ook verder ontwikkelen op het gebied van loop- en krachttraining en kreeg ik de mogelijkheid om in de jeugdopleiding van Ajax te gaan werken. Zeker vanuit mijn eigen (top)sport verleden in de atletiek heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van performance.

Echter miste ik het meer gevarieerde patiënten contact en besloot ik mijn opgedane kennis te gaan gebruiken bij Medicort, dit keer op de locatie Maylaan en later op Kampong. Naast fysiotherapeut ben ik nu ook verantwoordelijk voor alle therapie overstijgende trainingen (loop- en krachttrainingen) en voor het testen en meten van individuele sporters en sportteams.

Het werken met sporters is uitdagend. Elke sporter wil liever gisteren dan vandaag weer fit zijn. Juist die druk van het presteren als fysiotherapeut maakt het werk zo leuk. Daarnaast is het de uitdaging om de sporter beter terug te krijgen dan voor de blessure, en dus de therapie zo sport specifiek mogelijk te maken.