Tamminga

Nieuws

Nieuws

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

Nieuwsoverzicht

Welke zorg kies jij? - 10 tips van Medicort

10 tips om de beste zorgverzekering te kiezen

Er is een hoop gebeurd omtrent de zorgverzekeringen en zeker in de fysiotherapie wereld. Toch zijn er een eental veranderingen en punten waar je rekening mee moet houden. Bijgevoegd de Medicort tips om jou te helpen de beste zorg te kiezen voor 2017. Onderstaand hebben wij ook nog even wat extra tips uitgelicht betreffende keuzes voor fysiotherapie.

 

1. Het verhogen van je eigen risico

Wederom moet je volgende jaar weer een eigen risico betalen. In 2017 staat de teller op € 385. Dit betekent dat je de eerste € 385 aan zorgkosten zelf moet betalen. Je kunt het eigen risico verhogen tot maximaal € 885, hiermee kan je korting krijgen op de premie. Echter kies hier alleen voor, wanneer je heel weinig zorgkosten verwacht en als je weet dat indien er toch iets gebeurd je het hele bedrag wel kunt betalen. 

2. Een aparte zorgverzekering kan makkelijker zijn

Soms delen partners dezelfde zorgkosten, alleen dit kan voor de zorgverzekering 2017 soms nadelig uitpakken. Delen jij en je partner dezelfde zorgpolis, maar hebben jullie verschillende zorgkosten? Denk bijvoorbeeld aan vergoeding van bril of lenzen, vergoeding voor zwangerschap of fysiotherapie. Als maar één partner hier gebruik van maakt, betaalt de ander hier ook voor. Het kan goedkoper zijn om beide op een andere zorgpolis over te stappen.

3. Begin weer op 0 door over te stappen van zorgverzekeraar

Sommige kosten kan je maar 1x per 2 of 3 jaar vergoeden, waaronder bijvoorbeeld een bril. Mocht je overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar dan kan je gelijk weer een nieuwe kopen en de kosten declareren.

4. Wat is het beste voor je kinderen?

Tot 18 jaar zijn de kinderen gratis meeverzekerd, maar mochten jij en je partner niet dezelfde zorgverzekering hebben, dan is het de beste keuze om degene te kiezen met de meest uitgebreide dekking.

5. Wel of geen aanvullende zorgverzekering buitenland

Het kan voorkomen dat In het buitenland zorg duurder is dan in Nederland. Let daarom goed op als je in het buitenland gebruik maakt van medische hulp. Verzekeraars vergoeden namelijk tarieven die in Nederland gebruikelijk zijn.

6. Collectief verzekeren voordeliger ?

Ondanks dat het verschilt per verzekering is het soms de moeite waard om een collectieve verzekering af te sluiten, omdat je dan een lagere premie betaalt. Gemiddeld levert het 7% korting op de premie voor een basisverzekering op. Ook krijg je soms korting op de aanvullende verzekering.

7. Zelf je zorgverlener kiezen

Kies voor vrije zorgkeuze als je verzekerd wilt zijn dat je alle kosten vergoed worden bij de door jouw gekozen zorgverlener.  Vrije zorgkeuze gaat alleen om de zorg die je gebruikt uit de basisverzekering. Voor vrije zorgkeuze betaal je een hogere premie.Kies je voor een zorgverlener met wie je zorgverzekeraar geen contract heeft, dan krijg je een lagere vergoeding. Je moet dan zelf een deel van de rekening betalen. Verzekeringen zonder vrije zorgkeuze zijn vaak iets goedkoper.

8. Wel of geen aanvullende tandartsverzekering

Veel mensen hebben helemaal geen aanvullende tandartsverzekering nodig. Heb je bijna nooit gaatjes of andere problemen bij een periodieke tandarts controle? Dan loont het zelden om een tandartsverzekering af te sluiten en kun je de kosten hiervoor beter zelf betalen. Heb je een slecht gebit, verwacht je hoge kosten of hebben je kinderen een beugel nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering het overwegen waard.

9. Welke keuzes voor Fysiotherapie?

Wat betreft fysiotherapie is het echt belangrijk om je goed in te lezen. Elk jaar worden er wijzigingen doorgevoerd voor de basisverzekering. In 2017 zal de basisverzekering hetzelfde vergoeden als in 2016, en zullen er een aantal zaken toegevoegd worden.

  • Basisverzekering: Fysiotherapie is tot 18 jaar vergoed in de basisverzekering. Daarnaast wordt fysiotherapie vergoed voor enkele chronische aandoeningen.
  • Bij de keuze om alleen een basis verzekering te nemen bij je zorgverzekeraar en indien je tevens volwassene bent, moet je de eerste 20 behandelingen helemaal zelf betalen. Na 20 behandelingen springt de zorgverzekering in.
  • Bij een aanvullende verzekering en het aantonen van een chronische klacht krijg je de behandelingen deels of alle 20 behandelingen vergoed. Of het deels of helemaal vergoed wordt is per polis anders, daarom is het erg belangrijk dat je goed de polisvoorwaarden doorneemt. Bij een Indien nnbNiet gNiet 

Veel zorgverzekeraars bepalen vooraf het aantal behandelingen of bedrag dat zij per zorgsoort vergoeden. Medicort raadt hierdoor aan om verschillende websites op fysiotherapie te vergelijken en al helemaal als je veel sport of vaak last hebt van klachten. Zo voorkom je onverwachts hoge kosten.

10. Zorgverzekering voor 31 december afsluiten

Sluit je voor 31 december een nieuwe zorgverzekering af, dan zorgt je nieuwe zorgverzekeraar er automatisch voor dat je huidige zorgverzekering wordt opgezegd. Heb je wat extra bedenktijd nodig? Dan kun je tot 1 februari nog kiezen voor een andere verzekering. Maar dan moet je wel zelf je huidige verzekering voor 31 december opzeggen.

Gratis inloopspreekuur

Heeft u nu last van een klacht? Maar wilt u eerst het eens laten nakijken wat het precies is? Medicort heeft op verschillende locaties in Utrecht, Amsterdam en Dordrecht gratis inloopspreekuren. Laat onze specialisten eerst even rustig kijken en bekijk daarna of er eventueel een behandelplan nodig is. Wilt u meer informatie over de verzekeringen voor alleen fysiotherapie? Medicort stuurt over 2 weken een gespecialiseerde email met alleen de tips voor de beste zorg omtrent fysiotherapie, wil jij ook deze nieuwsbrief ontvangen? Stuur een email naar info@medicort.nl

Welke zorg kies jij? - 10 tips van Medicort
Ga naar het nieuws-overzicht