Tamminga

Overige fysiotherapie

Overige fysiotherapie

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

Hydrotherapie

Op zoek naar de juiste zorgverzekering voor 2016 voor hydrotherapie?
Raadpleeg de volgende
 link
 

Voor wie is hydrotherapie?

Hydrotherapie is er voor diverse doelgroepen. Hierbij kunt u denken aan mensen die zeer laag belastbaar zijn en die zonder de gewichtsafname van het water moeilijk vooruit kunnen komen maar ook voor mensen met reuma, fibromyalgie, rugklachten of chronische pijnklachten. Daarnaast wordt hydrotherapie ook als onderdeel van het revalidatieproces ingezet na een nieuwe heup of knie of na sport gerelateerde knie- en schouderoperaties.


Wat is het doel?

Hydrotherapie heeft als doel om mensen die laag belastbaar zijn weer een mogelijkheid te geven om te kunnen bewegen. Daarnaast kan het als opstart dienen om (weer) te gaan sporten.
We gebruiken het oefenen in het water als middel om mensen in korte tijd weer te helpen hun conditie en belastbaarheid op te bouwen. Het is wetenschappelijk bewezen dat gezonder leven en voldoende bewegen een positief effect heeft op uw algehele gezondheid als het gaat om spierkracht, longen, bloedvaten, bloeddruk, sterkte van botten en gewrichten en kwaliteit van leven. Des te meer reden om in beweging te komen.


Wat houdt het in?

Hydrotherapie is een actieve vorm van fysiotherapie waarbij lichaamsoefeningen in extra verwarmd water (33 graden) worden uitgevoerd. Wij bieden hydrotherapie zowel in groepsverband aan, als op individuele basis. Hydrotherapie wordt gegeven door fysiotherapeuten. Het grote voordeel van oefenen in het water is dat het lichaam licht aanvoelt, angst om te vallen verdwijnt en men zich beter kan ontspannen door het warme water. Hierdoor wordt er minder pijn ervaren bij het bewegen.
Wanneer u hydrotherapie nodig heeft wordt er een programma gestart van 12 weken. Na 12 weken zal er een evaluatie plaatsvinden. Indien verlenging noodzakelijk is of chronische hydrotherapie geïndiceerd is zullen we dit in overleg afstemmen.


Vergoeding / kosten

Om in aanmerking te komen voor hydrotherapie heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Bij een chronisch traject is een verwijzing van een specialist noodzakelijk. Als u verzekerd bent voor reguliere fysiotherapie komt u meestal in aanmerking voor vergoeding voor hydrotherapie. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen, informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar.