Tamminga

Sport/Revalidatie

Sport/Revalidatie

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

Bergman Clinics

Medicort heeft een intensieve samenwerking met Bergman Clinics - Kliniek voor Bewegingszorg. Samen werken wij volgens het Combined Quality Care-concept. Binnen dit multidisciplinaire behandelconcept buigen de orthopeed en fysiotherapeut zich gezamenlijk over de intake en de diagnosestelling. Ook bepalen zij samen het behandelplan en de revalidatiemethode. 

Bergman Clinics - Kliniek voor Bewegingszorg

Medicort heeft sinds 2010 een vestiging binnen Bergman Clinics - Kliniek voor Bewegingszorg, in Naarden. Deze Kliniek voor Bewegingszorg richt zich op (sport)orthopedie, wervelkomchirurgie, hand- en polschirurgie, fysiotherapie en revalidatie. Behandelmogelijkheden variëren van dagbehandelingen tot grotere ingrepen met meerdaagse opnames (zoals schouderoperaties, Total Hip, Total Knee en rughernia’s). Binnen deze zijn de fysiotherapeuten van Medicort verantwoordelijk voor de (sport-)fysiotherapie en orthopedische revalidatie.
 
De fysiotherapeutische begeleiding bij Bergman Clinics - Kliniek voor Bewegingszorg staat onder leiding van sportfysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut Rob Tamminga. 
 

Behandeling

Bij alle orthopedische spreekuren is naast de medisch specialist ook een fysiotherapeut aanwezig. Dit geldt voor het eerste consult en voor vervolgconsulten. Na afloop van de operatie komt naast de medisch specialist ook de fysiotherapeut bij je langs, om het resultaat van je operatie en de nazorg- en revalidatietraject te bespreken. Tevens worden de eerste oefeningen met je doorgenomen en krijg je instructies mee voor thuis. Vervolgens kun je het gehele revalidatietraject bij onze fysiotherapeuten volgen of revalideren bij een andere fysiotherapeut. In het laatste geval kom je alleen terug voor test- en/of evaluatiemomenten en krijg je instructies mee naar huis voor je eigen behandelend fysiotherapeut.
 
Voordelen van de samenwerking:
  • Deze samenwerking resulteert in de meest efficiënte en meest effectieve zorg. Meest efficiënt door de continue informatie-uitwisseling tussen orthopedisch chirurg en fysiotherapeut en door de passende aansluiting van behandeling en nazorg. Meest effectief doordat de geleverde zorg volledig is aangepast op jouw unieke situatie.

Vergoeding fysiotherapie

De kosten van de fysiotherapeutische begeleiding op de dag van de operatie worden door Bergman Clinics rechtstreeks aan jouw zorgverzekeraar gedeclareerd en je ontvangt hiervoor dan ook geen factuur. De kosten van de fysiotherapeutische begeleiding tijdens het eerste consult, vervolgafspraken, test- en evaluatiemomenten en eventueel het revalidatietraject (indien je deze bij ons volgt) worden apart in rekening gebracht. Deze facturen worden op dezelfde wijze afgehandeld als bij ieder andere fysiotherapiepraktijk. Dat wil zeggen dat de facturen in de meeste gevallen rechtstreeks naar je zorgverzekeraar worden gestuurd, maar in sommige gevallen dit (nog) niet mogelijk is. In dat geval moet jezelf de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar.