Tamminga

Sport/Revalidatie

Sport/Revalidatie

Contact

  • Afspraak maken:

  • 088-7080800

  •  
  •  

Echodiagnostiek

Medicort beschikt over de mogelijkheden om via echografie een diagnose te stellen. Fysiotherapeutisch bewegingsonderzoek heeft zo zijn beperkingen. Bij veel testen is niet direct duidelijk wat de oorzaak van de klacht is. Sommige aandoeningen zijn zelfs helemaal niet met klinische testen te duiden. Het risico bestaat dan dat de werkelijke oorzaak pas in de loop van de behandeling boven water komt. Echodiagnostiek kan een oplossing bieden. 
 
Echo-diagnostiek is een extra, waardevolle manier, waarmee een diagnose kan worden gesteld. Het exacte probleem wordt in beeld gebracht. Zo kunnen we bijvoorbeeld vaststellen of een pees gedeeltelijk ingescheurd of alleen ontstoken is. Ook krijgen we meer inzicht over de afmeting en mate van de schade.
 
Hierdoor kan er sneller en nauwkeuriger een diagnose worden gesteld en over gegaan worden tot het juiste behandelbeleid. Tijdens de behandelingen wordt het apparaat gebruikt om visuele feedback te krijgen over de ontwikkeling van de aandoening, waardoor - indien nodig - het behandelplan kan worden aangepast.
 

Informatie en contact

 
Neem voor meer informatie contact met ons op.